Тайван с добра вест: Нито един нов заразен с коронавирус

Тайпе започна проверки на пътници от Китай още през декември

Новини
13:38 - 14 Април 2020
1113
Тайван с добра вест: Нито един нов заразен с коронавирус

Тайван няма нов случай на заразен с коронавирус за първи път от месец, съобщиха тайванските власти, цитирани от Ройтерс. Добрите резултати идват след въведените навременни и ефективни мерки за превенция.

Тайпе получи похвали от здравни експерти за това как се справя с коронавируса, включително за започналите от 31 декември проверки на пътници, пристигащи от китайския град Ухан, откъдето пламна заразата.

Тайван рaзкритикува твърденията на шефа на СЗО, че стои зад расистки обиди срещу него

Досега тайванските власти информират за 393 заразени и шестима починали. Общо 338 са така наречените внесени случаи, а останалите са засегнати вътре в страната. Тайванският здравен министър Чен Шичън отбеляза: "Все  още трябва да сме нащрек. Разбира се, щастливи сме, че днес няма нови случаи".

Министърът каза, че последният ден, когато не са били регистрирани нови случаи на Ковид-19, е бил 9 март, след което бройката нараснала заради връщането в Тайван на хора от огнища на епидемията в Европа и САЩ.

Броят на оздравелите от COVID-19 достигна 124, съобщиха местните власти. Ограниченията обаче остават в сила, като задължителната 14-дневна карантина на всички пристигащи от чужбина. Тайван не е наложил пълна карантина заради коронавируса и животът на острова следва нормалния си ритъм, въпреки въведените мерки за социална дистанция и задължителните маски в обществения транспорт.