Тъкър Карлсън: Лидерството изисква убийства

Американският журналист с първи коментар след интервюто с Путин

Новини
10:01 - 14 Февруари 2024
2676
Тъкър Карлсън: Лидерството изисква убийства

Американският журналист Тъкър Карлсън защити руския президент Владимир Путин в първата си публична изява, откакто интервюира руския автократ, като каза, че „всеки лидер убива хора, лидерството изисква убийство“, цитират Факти и БТА.

Коментарите на Карлсън бяха направени на форум в Дубай, където той беше интервюиран от египетски журналист. Той попита Карлсън защо е пропуснал да попита Путин за такива належащи теми като отравянето на руския опозиционен лидер Алексей Навални и погазването свободата на словото във федерацията. Американският журналист беше остро разкритикуван след интервюто и заради липсата на въпроси за военните престъпления на руската армия в Украйна.

"Прекарал съм живота си в разговори с хора, които управляват различни страни, и стигнах до следното заключение: че всеки лидер убива хора, включително моят лидер.

Всеки лидер убива хора. Някои убиват повече от други. Лидерството изисква да се убиват хора.

Съжалявам, затова не бих искал да бъда лидер", заяви Тъкър Карлсън, защитавайки Путин от убийството на политически дисиденти и противници на властта в Кремъл.

Карлсън отговори, че други журналисти вече са задавали подобни въпроси на Путин, добавяйки по същество, че не е новина, че Путин е наредил удари по враговете си. „Всеки лидер убива хора, лидерството изисква убиване“, каза бившият водещ на Fox News.

Интересно е, че Карлсън, наречен "полезният идиот на Путин", заяви, че

САЩ вървят към тоталитаризъм заради липсата на свобода на словото в Америка,

по думите му, и репресиите от властите. В същото време той не разкритикува Путин, който хвърля в затворите хора само заради изричането на думата "война". Тъкър Карлсън похвали руската столица Москва, че е по-добра от който и да е настоящ град в САЩ. „Москва е много по-хубава от всеки град в моята страна, по-чиста, по-безопасна и по-красива", каза Карлсън, който стана първият западен журналист, разговарял с Путин след инвазията в Украйна преди 2 г.

Путин иска да излезе от войната в Украйна, той няма стане по-отворен за преговори, докато тя продължава. Това заяви още американският журналист Тъкър Карлсън. От една страна, руската икономика се оказа много по-устойчива, отколкото се очакваше, а от друга – Западът, включително Вашингтон, не отделя време да се запита кои са постижимите цели в тази ситуация, отбеляза журналистът в Дубай на Световна правителствена среща. Според Карлсън, който многократно обвини администрацията в некомпетентност, правителствените служители във Вашингтон не разбират реалностите в региона и им липсва необходимата перспектива.