Тъмносини: Методи Лалов беше троянски кон в ДБ, пратен да ни унищожи

Новини
12:00 - 18 Януари 2022
4128
Тъмносини: Методи Лалов беше троянски кон в ДБ, пратен да ни унищожи

Хора от ДБ и симпатизанти изригнаха след безкрайните  медийни совалки на отцепника Методи Лалов, който преди дни бе изключен от ДаБг. Тъмносините се разгневиха на хейтърството му и шумните му изяви срещу някога общата кауза и обявиха поведението му за нелоялно и грозно. Някои от тях пък са категорични, че Лалов е троянски кон, който е изпратен  да разруши ДБ.

"Назначен за съветник, назначен за председател на групата... Методи Лалов не го назначиха за депутат и това явно не му хареса”, коментираха негови бивши съпартийци. 

Други пък се възмутиха що за човек е, отвратени от голямото му его. „Кариерист. С голямо мнение за себе си, но недостатъчно подплатено.”, споделиха впечатления те. Беше егоцентрик и като съдия в СРС беше въпрос на време да го прояви и в ДаБг, убедени са хората на Христо Иванов.

Тъмносините са гневни, че след изключването на Лалов от десните редици, обикаля тв студията и не спира с оплюването на бившите си съпартийци. „Достойният и коректен човек ще изкаже позициите си и различното си мнение и ще продължи”., дават нормалната алтернатива от ДБ.

Някои пък вметнаха, че Лалов дълго отсъствал от работа,  мнение, за да придружава малкия си син, който е отличен математик по различни олимпиади по света.

Всъщност истински разрушителната атака на Лалов бе по време на предизборната кампания, когато той направи недопустимото – тръгна да вади кирливи ризи на ръководството на ДБ, като обяви водещите фигури в апаратни хватки и авторитарност.

Лалов бе категоричен, че Националната конференция на "Да, България" през януари може да оздрави партията, но може да се окаже нейният край.

През ноември, Лалов оповести, че хора от ДаБГ си тръгват отвратени, младежката организация е разтурена и вътре разпадът тече.

Повод за яростта му бе „чиновническото и недемократично редене на листите”, тъй като то самият се оказа последен в списъка на 25-и МИР. Това бе и поводът негови съпартийци да го обвинят единствено в партиен кариеризъм, защото не е бил напред в листите и без шанс да влезе в парламента.

„Най-удобно е да ме обвинят в лични амбиции,но това не е водещо при мен. Та аз бях съдия и председател на най-големия съд, наистина ли ще ми говорят, че депутатско място ще ми е мечтата.”, контрира тогава Лалов.

В последните дни, той хвърли същата ръкавица – обвини ДБ в авторитарност и разминаване на нещата с публично заявеното. „Отидох там със заявката и поканата, че ще бъда човекът, който ще следи за стриктно спазване на правилата в общината, да няма корупционни практики. Няколко месеца по-късно трябваше да бъда убеждаван, че шестима от 12-те съветника трябва да влязат в едни фондове в общинския съвет, където взимат по 4000 лева за 1 час месечно работа. Тогава го направи лично Христо Иванов.

Той ми каза, че трябва да влезем в тези фондове, че тези пари ще трябват на партията”, изстреля Лалов. По думите му той самият се противопоставил на това и тогава започнали вътрешни брожения.