Тъмносини пред Lupa.bg: Утре Цецка може да изненада фатално ген. Атанасов

Новини
15:00 - 11 Февруари 2022
6497
Тъмносини пред Lupa.bg: Утре Цецка може да изненада фатално ген. Атанасов

Ожесточена битка за лидерското място в ДСБ се очаква утре, когато партията на Иван Костов ще проведе отчетно-изборното си Национално събрание в НДК.

Един срещу друг ще се изправят досегашният председател Атанас Атанасов и неговата заместничка Цецка Бачкова, която преди седмица обяви, че ще се бори за пост №1 в партията. Очаква се гласуването да бъде тайно.

Самата Бачкова е „сърбала попарата” на генерала, след като той я изхвърли от софийските листи и с това предизвика бурното недоволство на феновете й в партията.

„Генералът утре може да се окаже доста изненадан, ако не и фатално изненадан.”, коментира човек от тъмносините редици, с което намекна, че не е изключено младата и много популярна сред тъмносините германска възпитаничка да е новият лидер на ДСБ.

Въпреки това, по-вероятната прогноза е, че ген. Атанасов, врял и кипял във всякакви сложни политически битки и драматични ситуации, ще бъде преизбран за председател на тъмносинята партия.

Активисти обаче подхвърлят, че генералът си е опекъл нещата, като е зарибил по подходящи начини делегати, които ще присъстват утре в зала 3 на НДК.

„Тези, които не могат да бъдат купени, ще гласуват за Цецка Бачкова”, настояват костовисти.

Мнозинството в партията все пак смята, че дамата, решила да изправя ДСБ на крака и да върне доста изпарилия се авторитет на костовистите, вероятно ще събере много, но недостатъчно гласове.

Още преди 10-ина дни, тъмносини бунтари се оплакаха, че за делегати се одобряват предимно хора, верни на ген. Атанасов, а алтернативните се отхвърлят, въпреки че са се кандидатирали. За това алармира и Владимир Великов от партията, който бе отхвърлен като делегат на събранието на структурата в „Красно село”.

Много тъмносини се оказаха твърде разочаровани, след като бившият лидер на партията и сега евродепутат – Радан Кънев обясни, че не желае да се кандидатира отново за председател, защото не иска да внася разцепление в редиците на партията. Със същия аргумент, от битката се отказа първата, дала заявка за състезанието - Елена Спасова – шеф на ДСБ-Лозенец.

Вчера, тъмносинята дама написа многозначително: "Политиката, като футбола, е отборна игра." - лайтмотив на нашите "демократи". Играчи, които не спазват режим, липсват на тренировка, не участват в квалификациите. Когато отборът изработи дузпа, настояват да влязат като резерва, за да я вкарат те.

Понякога клубът все пак печели първенството в Трета дивизия и тогава те първи изпълзяват да се снимат с купата, да дават интервюта и да искат премии
В горната дивизия обаче късметът не е достатъчен. След един сезон пак сме в Трета, а повечето читави играчи или биват трансферирани или прекратяват кариерата си.

Нашите тарикати обаче са си все тук и се бият в гърдите със своята лоялност (не знаехте, че лоялност идва от лой, нали?). Всъщност стоят защото никой друг не ги иска и никой друг не би ги търпял."

Така или иначе – за Бачкова ще гласуват всички, които искат промяна в партията, които не одобряват сегашния курс и разчитат, че силен лидер трябва да работи много упорито, за да върне партията към същността й –Демократи за силна България. Въпреки добрата спойка между ген. Атанасов и Христо Иванов, тъмносините смятат, че е нужен лидер с повече самочувствие и индивидуални позиции в името на по-стабилния и ясен имидж на ДСБ, за да я върне на достойното място, което заслужава.