Търгаш иска милиони за снимки на Михаел Шумахер

Нещо за четене
13:39 - 08 Август 2022
4447
Търгаш иска милиони за снимки на Михаел Шумахер

Легендарният пилот от Формула 1 - Михаел Шумахер е скрит от света след инцидента по време на ски ваканция във френския курорт Мерибел на 29 декември 2013 г. Оттогава само строго определен кръг от хора има достъп до седемкратния световен шампион. Един от тях е бил на крачка да предостави на света доказателства за това какво в момента представлява 53-годишният германец.

При една от последните си визити си в дома на Шумахер край езерото Женева в Швейцария, посетителят е направил снимки. След това е опитал да ги продаде на медиите, търсейки за всяка една от тях по 1 милион паунда. Това обаче предизвиква скандал, който по бързата процедура стига до съда.

Таблоидите на Стария континент са се свързали със семейството на Шуми, което да потвърди, че наистина съществуват такава снимки. Това води до реакция на Корина – съпругата на Михаел, която се сдобива с експресно съдебно решение, възпиращо разпространението на фотографията. Тя прави опит да разбере кой от имащите достъп до съпруга й е направил фотографиите.

Прокуратурата в германския град Офенбург потвърждава, че е разгледано дело по случай, в който неизвестен човек е направил тайни снимки на Михаел Шумахер и е опитал да ги продаде за изключително големи суми. Пред съда голяма европейска медийна компания е признала, че е получила оферта за снимките, но никога не е виждала доказателства за тяхното съществуване.