Тарикати пак пробваха да напуснат София

Мераклиите да излязат от столицата използваха прозореца между 6 и 8 ч., но повечето бяха връщани

Новини
12:01 - 18 Април 2020
4201
Тарикати пак пробваха да напуснат София

Тарикати отново направиха опит да напуснат София днес, като използваха времевия прозорец между 6 и 8 сутринта. Въпреки препоръките на полицията да не се пътува, отново имаше мераклии за фамилни софри извън столицата. Автомобилите обаче масово бяха връщани от полицаите на КПП-тата на София

„От наша страна всяка декларация ще бъде проверена и всеки, който е декларирал неверни данни, ще си понесе съответната отговорност. В декларациите тези, които пътуват в посочения часови диапазон, посочват, че отиват по работа. Караме ги да напишат и телефон на работодателя. Преценяваме дали на момента да се обадим на работодателя, дали в последствие да проверим има ли трудов договор“, зам.-директорът на СДВР Антон Златанов.

От МВР не изключват на Великден много хора да направят отново опит да излязат извън София заради празника. Пътните полицаи обаче очакват най-сериозният наплив в понеделник – 20-и април. Тогава със сигурност ще се  образуват колони от автомобили. „

От полицията обаче предупреждават, че излъгалите, че напускат града по работа и без адресна регистрация в града, е възможно да не бъдат допускани да влязат в столицата.

Спокойна е обстановката и в двата блокирани квартала на София – „Филиповци“ и „Факултета“. Там не са регистрирани инциденти или напрежение през изминалата нощ.

Към момента спокойна е обстановката и по пропускателните пунктове на повечето от областните градове у нас