Търси се дата за Суперкупата, финалът няма да е през юли

Спорт
14:38 - 30 Май 2022
2643
Търси се дата за Суперкупата, финалът няма да е през юли

Мачът за Суперкупата на България между шампиона Лудогорец и носителя на Купата Левски почти сигурно няма да се изиграе в началото на месец юли. Според предварителната програма на БФС двата отбора трябваше да се срещнат през първия уикенд на юли, но това вероятно няма да се случи.

Очаква се съвсем скоро футболната централа да обяви подробности за това кога ще бъде теглен жребия на първенството и какъв ще е графика на мачовете по дати. Очаква се обаче в програмата мачът за Суперкупата да бъде фиксиран на друга свободна дата.

Шампионът Лудогорец ще трябва да изиграе първия си официален мач на 5 или 6 юли в Шампионската лига, като още не е ясно дали ще е домакинство или гостуване, тъй като жребият за Европа ще се тегли в средата на юни. От клуба вече обявиха, че се прибират от подготвителен лагер в Австрия на 27 юни, което означава, че почти сигурно играчите ще получат и ден-два почивка, разкрива dsport.

Ако, както се очаква, двубоят за Суперкупата бъде фиксиран за по-късна дата, то първият официален мач за Левски ще бъде в уикенда между 8 и 11 юли.

Тази година програмата на отборите, които ще участват в Европа, е изключително гъста, като влизане в групи на Евротурнир означава, че почти няма да има свободна седмица и отборите ще трябва да играят в условен график сряда/събота.