Търсят се още 26 млн. за завършването на Колежа, искат ги от държавата

Спорт
17:07 - 13 Декември 2022
2324
Търсят се още 26 млн. за завършването на Колежа, искат ги от държавата

Заместник-кметът на община Пловдив Пламен Райчев заяви пред медиите, че общината се нуждае от допълнителни 26 милиона лева за пълното завършване на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Той коментира това след оперативна среща с изпълнителя на строежа на „Колежа“.

Общината Пловдив ще търси съдействие от държавата. Това стана ясно след поредната работна среща, в която участие взеха Пламен Райчев зам.-кмет на Община Пловдив, Илиян Филипов - строителя на стадиона, Герман Чистяков - изпълнителен директор на ФК Ботев Пловдив и фенове на жълто-черните.

„В момента в качеството си възложител получих сметката от страна на изпълнителя. Стойността на обекта е 54 милиона лева общо, от както е обявена поръчката. Единственото към този момент е, че се увеличава стойността на целия обект. Става дума за около 20 процента. Общото мнение на всички е, че търсим средства за завършването на целия обект. Ще пуснем искане към Министерския съвет за финансиране от 26 милиона лева, които ще са нужни да се завърши изцяло стадиона. Търсим ги от държавата, защото тези пари ги няма в общинския бюджет“, каза Пламен Райчев.

„Представителите от Ботев Пловдив се ангажираха с това да питат Българския футболен съюз да допълнителни средства от Европа. Общата сметка по това, което докладва изпълнителят е около 63 милиона лева“, коментира още заместник-кметът на община Пловдив.