Таско Ерменков: Трети избори ще са голям проблем за България

Концентрирали сме се върху това, което ни сближава с ИТН, заяви социалистът

Новини
11:23 - 31 Юли 2021
2892
Таско Ерменков: Трети избори ще са голям проблем за България

„БСП е сериозна партия и смята, че управлението трябва да се базира на политики. В продължение на седмица, по време на преговорите, обсъждахме приоритети с контактните групи на ИТН. Имаме постигнато сближаване по политиките. Надявам се това да бъде базата за една управленска програма, която припокрива и нашето виждане за управление на държавата“. Това заяви социалистът Таско Ерменков по Би Ти Ви.

Той подчерта, че общи виждания между двете партии са били открити в сферите образование, здравеопазване, енергетика и развитие на регионите.

Той изрази надежда, че в програмната си декларация бъдещият премиер ще прочете приоритетите, за които двете страни се договорили, като неотменим ангажимент в следващия парламент.

„Ние сме се концентрирали върху това, което ни сближава и ще искаме то да влезе в програмата на правителството“, заяви още Ерменков.

„Трябва да намерим общи неща, които ще ни позволят да направим крачката, свързана с промяна на катастрофалния модел на управление на България в последните 12 години“, категоричен бе социалистът.

По думите му трети избори биха представлявали проблем за страната.