Татуираните правят повече секс  

Изрисуваните обаче страдат по-често от психични проблеми, обикновено злоупотребяват с цигари и алкохол

Здраве
11:34 - 25 Януари 2019, Обновена на: 11:34 - 25 Януари 2019
2260
Татуираните правят повече секс
 

Татуировките стават все по-популярни навсякъде по света, особено сред тийнейджърите и младите хора. Според проучване на Pew Research Center 40% от хората на възраст между 18 и 29 години имат поне една татуировка, а всеки пети има шест или повече рисунки по тялото си.

Ново проучване установява, че възрастните с татуировки e по-вероятно да бъдат диагностицирани с психично заболяване или нарушение на съня. Резултатите показват още, че такива индивиди са по-склонни към рисково поведение, включително употреба на цигари, алкохол и наркотици, както и по-голям брой сексуални партньори. Рискът от потенциално задържане в затвор също е повишен при хората с боди арт.

Екипът от Университета на Маями, Флорида, изтъква, че изводите от проучването би трябвало да изострят вниманието на дерматолозите и здравните работници при задаване на въпроси за поведението на пациенти с татуировки.

Проучването е обхванало повече от 2000 възрастни, живеещи в САЩ, а резултатите са публикувани в International Journal of Dermatology