Татяна Дончева: Българите обичат крадци и лъжци, вижте вота за Иванчева

Устатата юристка не вижда алтернатива на Корнелия в БСП

Актуални новини
13:34 - 28 Май 2019
3603
Татяна Дончева: Българите обичат крадци и лъжци, вижте вота за Иванчева

„И Борисов спечели изборите, и БСП ги загуби. Двете твърдения са верни. Причините са в народопсихологията“. Това заяви в интервю пред БНР лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

Според нея българският народ не наказва лъжци и крадци, толерира ги и този извод не се крепи само на подкрепата към традиционните партии, а и към осъден престъпник като Десислава Иванчева. "Ами че тя е осъдена на 20 години затвор - как гласуваш за нея? Българинът смята, че който е във властта трябва да краде задължително и който не краде е глупав“, обобщи тя. По думите ѝ гласоподавателят у нас не наказва крадците, защото иска да е на тяхно място.

Като бившата депутатка от БСП Дончева коментира тактическите грешки в кампанията на социалистите: „Всички дефицити днес в БСП са от времето на Станишев. Там отдавна се елиминират хора с лидерски качества - не само на „Позитано“, но и по места".

Според нея в БСП няма фигура, която да замени Корнелия Нинова, защото селекцията, която беше направена - да изтласка напред само млади и неопитни хора, не разкрива лидер сред тях.

„Европеецът игнорира тези, които биха поставили под угроза парите, идващи от ЕС и иска да се намести в тези пари. Евроскептичните формации бяха игнорирани от гласоподавателя“.