Татяна Дончева: Нинова пречеше на обединението в ляво

Нейните симпатизанти вътре в партията също са против, заяви лидерът на "Движение 21"

Новини
21:30 - 18 Юли 2024
1795
Татяна Дончева: Нинова пречеше на обединението в ляво

"Има обща тревога, че фрагментите на левицата няма изгледи за по-добро представяне на изборите. В БСП си представят, че като се съберем на едно място, работата е станала. Това е един труден и мъчителен процес, който рано или късно трябва да започнем. Ние знаем, че и предстои труден път", заяви лидерът на „Движение 21“ и част от „Левицата“ Татяна Дончева.

Тя призна, че Корнелия Нинова е била противник на такъв процес.

„Нейните симпатизанти вътре в партията също са против, без да има обективни причини за това. Трябва да се преговаря с БСП в момента. БСП трябва да преодолее вътрешната си драма. Този процес няма да е нито кратък, нито безболезнен“, уточни тя.

„10 години се обяснява как ние сме предатели, отстъпници, как на гърба на БСП сме си направили партия. Не може с магическа пръчка да се обърнат тези хора“, поясни Дончева пред БНТ.

„Ние ще направим нужното да се яви един обединен формат. Това не е просто нещо. Хората в структурите не го приемат безпристрастно. По-реалистично е да се върви към коалиция на първо време. Тази работа, обаче не трябва да бъде форсирана“, каза още тя.