Татяна Дончева: Слави е слаб и физически, и психически

Новини
18:04 - 14 Септември 2021
6349
Татяна Дончева: Слави е слаб и физически, и психически

"Слави Трифонов е слаб физически и психически. Никой не знае как той взима решения и кой му ги спуска. Това, че има изградена енигма от миналото не го прави физически и психически равностоен на Бойко Борисов. Ако тези хора имат два грама разум, сами могат да стигнат до извода, че тази работа не е читава". Това заяви по Би Ти Ви Татяна Дончева.

По думите ѝ правителство в следващия парламент е възможно само ако избирателите разберат, че ИТН не символизира промяната, а подмяната. "Имам лични впечатления, че Слави е слаб физически и психически, той не контактува с групата си. Тези хора сами трябва да седнат и да мислят как да вземат решения. Когато са потиквали Слави да влиза в политиката, той е бил в различно физическо и психическо състояние", коментира Дончева.

Тя беше категорична, че за да има правителство, не трябва "Има такъв народ" да е в парламента.

"Правителство е възможно да се състави, ако се елиминират Слави Трифонов и сценаристите му. ИТН е символ на подмяна, а не промяна, хората трябва да го разберат, за да има правителство. ИТН събориха два парламента. Тези хора нито желаят да участват, нито могат да направят това, което се иска", подчерта депутатът от "Изправи се, България! Ние идваме". 

По думите ѝ депутатите от "Има такъв народ" не са роби на лидерът на партията и ако наистина работят за каузата, "да се замислят, защото това не означава сляпо подчинение на Слави и неговите сценаристи. Така ще бъдат само марионетки".

Тя направи и сравнение между народните представители на ГЕРБ и "Има такъв народ": "Гербаджиите в голямата си част са прости хора и нямат намерение да стават сложни хора. Те нямат комплекси, те имат самочувствие. При Слави са комплексари, те смятат, че имат качества и потенциал, но системата им пречи".

Според нея на депутатите на ИТН се налага позиция от кръгове, чиито имена Дончева не пожела да назове, но те не отговарят на интересите на партията.

"ИТН, БСП и ДПС блокираха ситуацията последната седмицата. Когато станем 100 депутата с ДБ, нещата няма да стоят така", закани се Дончева.

Тя коментира и твърденията, че е предлагала подкуп на Радостин Василев от "Има такъв народ". "След като се върнах от командировка в чужбина, разбрах, че 500к било наименование на хиляди, което използвало най-младото поколение, извинявайте, но аз съм на 60 г. Защо аз да пиша 500к? Това не ми е в стила", заяви Дончева и добави: "Може ли, когато ви казва основният свидетел, че аз не съм му давала, искала пари и въобще не става дума за пари, да има обвинения за корупция? Прокуратурата се намеси, за да се спаси от закриване. ИТН спасиха прокуратурата, като 4 пъти провалиха заседанието на правната комисия, направиха всичко възможно, за да провалят всичко това, което беше искано на протестите. Така обслужват ДПС, Гешев, ГЕРБ".