Татяна Дончева за Тошко Йорданов: Според вас нормален ли е?

Ако някой смята, че в политиката постове се купуват, това не съм аз, заяви депутатът

Новини
16:18 - 04 Септември 2021
11817
Татяна Дончева за Тошко Йорданов: Според вас нормален ли е?

"Моите убеждения си ги казвам публично, няма нужда от конспирация", заяви депутатът от ИБГНИ Татяна Дончева, отговаряйки на обвиненията на Тошко Йорданов, който заяви, че тя е искала да разцепи ИТН, давайки половин милион лева подкуп.

"Слави Трифонов нямаше намерение да прави кабинет нито в предишния, нито в сегашния парламент, това е заявено отдавна. Също така е публично известна и нееднократно заявено позицията ми, че сценаристите трябва да бъдат изключени от уравнението, ако искаме да се постигне съставянето на кабинет без ГЕРБ, с който и да е мандат. Няма нужда нищо конспиративно да се разпространява и някой конспиративно да бъде убеждаван", допълни още тя.

"Също така публично е убеждението и твърдението, че ПГ на ИТН трябва да си излъчи своите естествени лидери и да си изработи самата тя позицията, без да я налагат Слави и сценаристите, ако имат сили за това. Така че в това няма никаква конспирация. А да бъдат убедени да напускат групата е нещо безсмислено. Това, че съм предлагала подкуп, е безсмислено - те няма къде да отидат. По сегашния правилник те нищо не могат - това е безсмислен ход.

Те трябва да вземат решения в самата си група, водени от други лидери и ръководени от други цели, ако могат. Някой, който твърди това, трябва да съди за мен по себе си. Аз не водя преговори, не участвам в преговори, не представлявам коалицията, не раздавам местата. Такива пари никога не съм имала и не съм разполагала. Ако някой смята, че в политиката тези постове се купуват, това не съм аз", заяви категорично Дончева.

"Не съм се виждала с никакъв човек, както твърди Тошко Йорданов. Щом разговорът може да бъде доказан, да извади доказателствата! Кой е този човек?! Който иска, където иска да застава. Вади си човекът доказателствата... Аз правата ще си търся. Нали знаете, че аз като предприема нещо, не го съобщавам предварително", сподели тя.

"Според вас този човек нормален ли е, според вас?", попита на финала Татяна Дончева.