Тъжна статистика: Удвояват се умрелите в Лондон и Мадрид!

По-лошо е положението само в Ню Йорк в момента

Новини
21:53 - 25 Март 2020
4686
Тъжна статистика: Удвояват се умрелите в Лондон и Мадрид!

Строителният бранш в Англия, където работят много българи, е пред спиране Лондон и Мадрид могат да се превърнат в следващите големи огнища на коронавирус в Европа след Ломбардия, тъй като смъртността в тях се удвоява на всеки два дни, показва анализ на “Файненшъл таймс”.

В двете столици са концентрирани една трета от всички заразени в страните, което кара местните власти да вземат по-радикални мерки за справяне със ситуация. По-лошо е положението само в Ню Йорк в момента.

Кметът на Лондон Садик Хан призова правителството да затвори още бизнеси, за да бъдат разтоварени линиите на метрото. Вчера влаковете му отново бяха препълнени, въпреки че над 500 служители на транспортната полиция проверяваха дали пътуващите наистина имат належаща нужда.

Хан обяви, че не може да изпълни искането на кабинета за увеличаване на линиите на обществения траспорт, тъй като 1/3 от работещите в него вече са болни или в самоизолация.

След като бяха затворени заведенията и магазините, които не продават храна, в Англия, сега на прицел е строителният бранш, който осигурява препитание и на много българи на Острова. Той получи разрешение да продължи да работи, тъй като повечето се трудят като самонаети лица и няма как да бъдат обезщетени при спиране. Условието бе обаче да спазват 2 метра дистанция, но се оказа, че това не се случва.

Затова няколко браншови организации обявиха, че членовете им спират работа и ще оставят строители само на неотложни обекти.

В Лондон започна изграждането на полева болница за 4000 пациенти, а полицията почна да разгонва хора от парковете, които се припичат на слънце. Търсят се 250 000 доброволци, които да помагат при снабдяването с храна и лекарства на уязвими граждани в изолация.

Обмисля се да бъдат пуснати на свобода затворници с по-леки присъди, тъй като 10% от персонала в затворите вече са под карантина.