Тъжно! Отиде си Румен Попов

Журналистът почина на 80-годишна възраст в Москва

Актуални новини
08:55 - 13 Април 2019
7856
Тъжно! Отиде си Румен Попов

На 80-годишна възраст в Москва след боледуване ни напусна нашият колега Румен Попов. 

Тъжната новина сподели във фейсбук журналистът и бивш шеф на БНР Валери Тодоров.

„Румен Попов е роден на 20 септември 1938 г. в Шумен. Работил е във в-к „Работническо дело”, Българската телевизия и Българското радио, като кореспондент на БТА в Хавана и Москва. През последните години, до 2016 г., работеше в българската редакция на „Гласът на Русия”. Поклон пред паметта му!”, написа още Валери Тодоров.

Проверка на Lupa.bg показа, че Румен Попов е поддържал свой блог, който се е радвал на доста почитатели. Ето и „визитката”, с която журналистът се представя в интернет:

Казвам се Румен Попов, роден съм в град Шумен. Може би някои в България ме помнят от работата ми в Българската национална телевизия, радиото и в български вестници. Сега живея в Москва, работя в българската редакция на радиостанция „Гласът на Русия”. Свикнах с тази страна, завършил съм Московския държавен институт за международни отношения и станах първият българин, научил африканския език суахили. И до сега помня песничката: „Safari yangu Madagaskar, nilipita bahari mkuu” /”тръгнах на пътешествие в Мадагаскар и с кораб плавахме по голямо море”/….и се оказах в Русия. Женен съм за рускиня, поддържам сърдечни отношения с руски тъст и тъща. На блога ще ви разказвам за страната, в която живея повече от 25 години, и за това, какво свързва Русия с моята историческа родина България.