ТЪЖНО: Юксел Кадриев се изповяда за покойната си любима

Личности
12:10 - 30 Септември 2020
46072
ТЪЖНО: Юксел Кадриев се изповяда за покойната си любима

Емоционален срив преживява водещият на новините по Би Ти Ви Юксел Кадриев. Телевизионерът заменил светския живот с молитви заради загубата на любимата му жена Диди Янкова, с която имаха дългогодишна връзка.

Красивата варненка почина през 2018 г., след като не успя да се пребори с коварния рак. Две години след нейната смърт Юксел пазеше абсолютно мълчание и не намери сили да изкаже мъката от загубата си публично. В навечерието на нейния рожден ден преди седмица Кадриев обаче публикува откровена изповед, посветена на любимата му: „Има дни, в които хората се раждат. Има дни, в които хората си тръгват.

Има и такива дни, в които тези, които са си тръгнали, се връщат. Има дни, в които безгранично те обичат. Има дни, които безпощадно те завличат. Има дни, в които хората пристигат. Има и такива дни, в които хората се вричат! Има и прекрасни дни. Като ден на слънчева гара, на която идват и потеглят най-различни влакове, пълни с любов. Какво се иска от теб ли? Нищо повече от това да бъдеш на перона, с куфар, удобен в ръка, за да можеш, когато твоят влак пристигне, да се качиш и да попътуваш до най-красивите места на света. И до най-красивите дълбини на сърцето и душата си. С някого. Заедно. Иначе си прецакан. Има и такива дни... Но каквито и да са дните, никога не забравяй да им се наслаждаваш, защото рано или късно ще осъзнаеш мъдростта, с която те даряват! С други думи: Благодари за всичко и за всеки ден, в който дишаш!

Благодари на хората, които са се родили. Благодари и на тези, които са си тръгнали твърде рано и в неподходящо време! Училището на живота не гали – то раздава най-здравите шамари. Да. Има и такива дни. Единственото, което трябва да оставяш след себе си, е благодарност! Другото е вятър! Благодарност!!“, написа Юксел.

По-късно той добави още няколко реда към откровенията си: „Любовта наподобява Господ. За Господ трябва да си винаги готов, защото не знаеш в кой час ще дойде Той. Любовта идва винаги когато вече нищо не очакваш. Изненадващо. Изведнъж. Ей така. С цялата си сила и мощ. Бам! БАААМ!!! Но пък е божествена. Е... Понякога по същия начин и си тръгва от теб, но поне вече знаеш, че съществува и че я има. Затова и Го наподобява“.

Близки до тв звездата разкриват, че след смъртта на последната си приятелка Юксел не бил готов за нова връзка. Преди да пресекат пътищата си с варненката Диди, а после болестта ѝ да му я отнеме, новинарят претърпя и друго разочарование – с бившата му съпруга Бонка и майка на единствената му дъщеря Габриела преминаха през тежък развод и дълго време спореха за правата над общото им дете.