Театърът в Благоевград отменя две представления заради заболял актьор

Закупените билети могат да бъдат презаверени за 22 януари

Новини
16:33 - 14 Януари 2022
1698
Театърът в Благоевград отменя две представления заради заболял актьор

Драматичен театър "Никола Вапцаров" в Благоевград отменя представлението "Неволята", което трябваше да се играе днес и утре, поради заболяване на актьор от трупата, каза за БТА заместник-директорът на театъра Севар Иванов.

Закупените билети могат да бъдат презаверени за представлението "Пепеляшка", което ще се играе на 22 януари /събота/, или да бъде възстановена заплатената сума.

"До момента не е потвърдена диагнозата и дали актьорът е заболял от COVID-19 или от сезонен грип, но не искаме да рискуваме да заразим някой от екипа на театъра или публиката",

посочи Севар Иванов. Решението е превантивно, отговорно и е израз на старанието на театъра да продължи да работи в максимално безопасна среда в условията на пандемия и на резките темпове, с които се увеличава броят на заболелите от коронавирус, допълни той.

Създалата се ситуация не отменя останалите представления на театъра през януари в Благоевград. Предстои трупата да изиграе и две заглавия в столични театри. В София театърът ще постави "Портретът на Дориан Грей", а за първи път пред публиката на Сатиричния театър ще бъде представена благоевградската версия на класиката "Тартюф".