Теглят жребия за Купата след Вечното дерби

В него ще се включат 16 отбора, 1/8-финалите ще се играят в един мач

Спорт
16:30 - 17 Декември 2020
1364
Теглят жребия за Купата след Вечното дерби

Жребият за осминафиналите от турнира за Купата на България по футбол ще се тегли веднага след края на дербито между ЦСКА и Левски в петък.

Жребият е пълен и в него ще се включат 16 отбора. Осминафиналите ще се играят в един мач, а домакин ще бъде тимът, който бъде изтеглен първи в жребия. В тегленето ще бъде включена и една двойка, тъй като мачът между Спортист Своге и Лудогорец все още не се е изиграл.

Следващият етап от мачовете в турнира за Купата на България ще се играе в периода 2-4 март 2021. Интересното е, че две седмици по-късно ще се изиграят и четвъртфиналите. По програма те трябва да се състоят на 16-18 март. Жребият за четвъртфиналите обаче ще се тегли след края на осминафиналите.

В жребия ще се включат 13-те отбора от efbet Лига, които се класираха до момента – ЦСКА, Локомотив Пловдив, Берое, ЦСКА 1948, Черно море, Левски, Царско село, Славия, Етър, Монтана, Ботев Враца, Арда, Ботев Пловдив, както тимовете на Черноморец Балчик и Беласица Петрич. Разбира се, ще бъде включена и двойката Спортист Своге – Лудогорец.