Тейлър Суифт бойкотира наградите „Грами“

Актуални новини
17:39 - 26 Януари 2020
1641
Тейлър Суифт бойкотира наградите „Грами“

Певицата Тейлър Суифт няма да присъства на церемонията по връчването на наградите „Грами“, въпреки че е номинирана за три отличия. Изпълнителката на "Shake It Off" е трябвало да изнесе и „изненадващо“ изпълнение от сцената, твърди Mirror. Плановете обаче са вече отменени.

Какви са причините, провокирали Суифт да не се появи на събитието довечера, не става ясно. Според непотвърдена информация, певицата е трябвало да изпълни The Man, част от новия й албум Lover. Освен това тя е номинирана и в три категории – за песен на годината (Lover), най-добро поп солово изпълнение (You Need to Calm Down) и най-добър поп албум (No.6 Collaborations Project).

Редица медии отвъд Океана свързват решението на Суифт с наболелите проблеми на Звукозаписната академия, която традиционно раздава грамофончетата. Припомняме, че миналата седмица шефът на „Грами“ Дебора Дюган бе административно освободен. След това пък самата тя заведе иск срещу Академията, в който обяснява, че има нередности, свързани със сексуален тормоз, мъжка доминация и дори около самите номинации.