Тейлър Суифт отмени концерт заради починала фенка

Хиляди фенове чакаха на 40-градусови жеги шоуто в Рио Де Жанейро

Актуални новини
15:51 - 19 Ноември 2023
1816
Тейлър Суифт отмени концерт заради починала фенка

Бразилка на 23 години почина на концерт от турнето Eras на Тейлър Суифт в Рио де Жанейро, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс, позовавайки се на организаторите на турнето в Бразилия.

Причините за смъртта на Ана Клара Беневидес Мачадо не е обявена, но според медийни информации на посетителите на концерта не било разрешено да внасят бутилки с вода на стадиона въпреки високите температури. Кметът на Рио де Жанейро е поискал промяна в правилата преди последните два концерта от турнето на Суифт.

Тейлър Суифт написа на ръка, че е с разбито сърце и публикува бележката в социалните медии. Организаторите на шоуто Time4Fun съобщиха в Instagram, че Беневидес била прегледана от парамедици, след като не се почувствала добре. Тя била откарана в спешния център на стадиона, след това в болница, но час по-късно издъхнала.

Този уикенд на места в Рио температурите бяха около 40 градуса по Целзий, но заради комбинацията от горещина и влага те се усещаха, като много по-високи. Така например в събота сутринта усещането беше за 59 градуса по Целзий, което не е било отчитано никога досега в града. Според местни медии почитателите на певицата са чакали на опашка с часове пред стадиона.

Министърът на правосъдието Флавио Дино написа в социалната мрежа X (известна преди като Twitter), че министерството ще въведе "извънредни правила" за достъпа до вода на концерти и други публични събития.

Певицата Тейлър Суифт обяви, че отлага концерта си в Рио де Жанейро заради изключителната горещина в мегаполиса.  "Сигурността и здравето на моите фенове, на другите изпълнители и на техниците трябва да бъде приоритет", обясни Суифт в пост в Instagram.