Текст за пълнолетни: Най-бруталните методи за екзекуция (СНИМКИ)

Едно време
22:45 - 16 Декември 2019
18153
Текст за пълнолетни: Най-бруталните методи за екзекуция (СНИМКИ)

Никой не иска да се намира от грешната страна на закона, а в древни времена това е било особено опасно. Някой от най-бруталните методи за екзекуция на престъпници са били премазване със слон и набиване на кол, но вариантите да те достигне оная с косата са били впечатляващо разнообразни.

Древните методи за екзекуция са били брутални, но много малко са били по-ужасяващи от премазването със слон.

Слоновете са били използвани да смазват или дори да пробождат с нож престъпника, като острието било завързвано за хоботите им. Този метод за умъртвяване на престъпници е бил особено популярен в Индия, където се използвал до края на 19-и век. Обичайно слонът бил заставян да стъпи върху торса или главата на престъпника.

Следващият метод за умъртвяване не е за хора със слаби сърца. В Древна Гърция са наказвали съгрешилите като са ги сварявали живи във вътрешността на грамаден бик от бронз.

Престъпникът бил заключван вътре в статуята, а под нея запалвали голям огън и жертвата бавно се опичала. Този метод на екзекутиране се провеждал на площадите и забавлявал тълпата. Бикът имал тънки малки тръби в носа. Докато жертвата крещяла от болка, звуците се чували, все едно идвали изпод земята.

Екзекуцията чрез набучване на кол пък станала особено популярна през XV век заради известния владетел на Влашко Влад Цепеш.

Поради кръвожадния си нрав управникът получил прозвището Дракула. Фактът, че едно от значенията на думата „Dracul” в съвременния румънски език е „дявол/сатана“, допринася за лошата слава на Цепеш. Повреме на войната с турците на султан Мехмед II той се отнася жестоко с пленниците-мюсюлмани, като набива на кол стотици турци.

Черната серия продължава - екзекутирането чрез разрязване с трион може да се струва екстремно, но това е метод, използван по целия свят през вековете.

Осъденият човек бил провесван с главата надолу. След това екзекуторът започвал да го разрязва от гениталиите и продължавал надолу до главата.

Одирането на кожата пък е начин за бавна екзекуция, който се използвал най-вече в Европа през средните векове.

Жертвата била слагана да легне и връзвана, за да не мърда. После почвало свалянето на кожата с остри ножове. Обикновено няколко души участвали в изключително болезнено мъчение. Смъртта настъпвала поради няколко причини, включително загуба на кръв, шок, инфекции и хипотермия. Това издевателство можело да продължи от няколко часа до няколко седмици.

Превод от в. "Сън"