Телевизия извива ръцете на феновете заради Джошуа – Усик

Реваншът ще достигне най-високата PPV цена в историята на британския бокс – 26,95 паунда на потребител

Топ
14:35 - 27 Юли 2022
6236
Телевизия извива ръцете на феновете заради Джошуа – Усик

Феновете на бокса изразиха гнева си от цената на Sky Sports Pay-Per-View (PPV) за реванша на Антъни Джошуа срещу Александър Усик на 20 август. Двамата ще разменят удари отново за титлите на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория в Джеда, Саудитска Арабия, следващия месец.

Въпреки подписването на сделка на Джошуа за £100 милиона със стрийминг гигантите Dazn, Sky Sports ще покаже зрелищния реванш на PPV. Медийният гигант спечелил правата да го покаже в Box Office срещу сумата от £25 милиона.

Когато Усик победи Ей Джей на стадиона на Тотнъм през септември миналата година, Sky таксува всеки о клиентите си с £24,95, за да гледа събитието. А сега цената бе увеличана с допълнителни £2, с което този реванш ще достигне най-високата PPV цена в историята на британския бокс – 26,95 паунда на потребител.

Това накара феновете да се обърнат към социалните медии, за да критикуват безумно високата цена за битката, която беше наречена „Ярост край Червено море“.

Един потребител написа в Туитър: „Въпреки това няма да го гледам на тази цена… Първият мач… беше шега за £19,99, но ние го платихме, но £26,95? Няма шанс.“

Друг отбеляза: „Нищо чудно, че хората ще използват незаконни канали и какво ли още не. £27 вече се превръщат в шега. Няма да мине много време преди Amazon и DAZN да вземат всичко със смешните цени на Sky и BT.“

Трети добави: "27 паунда за един бой... Уау!!“ Друг фен саркастично съобщи: „Наздраве за повишаването на цената!“ Междувременно един се пошегува: „£27 и се чудят защо хората стриймват нелегално.“ Друг каза: „Гледал съм повечето битки на Джошуа досега и съм платил, но пропускам тази.“

Не успявайки да сдържи разочарованието си, един от тях просто каза: „Обикновена алчност. Загуба на обикновен клиент“ След това един се пошегува: "£26,95. На тази цена единственият победител е Sky Box Office."