Тен Хаг доволен, Шави хвали Юнайтед

Спорт
12:18 - 24 Февруари 2023
1221
Тен Хаг доволен, Шави хвали Юнайтед

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес не скри разочарованието след загубата с 1:2 от Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“ и отпадането от Лига Европа. Той отбеляза, че каталунците са се изправили може би срещу отбора в най-добре форма в цяла Европа.

„Първият гол на Юнайтед ни нанесе щети. Спечелихме по-малко от двубоите през второто полувреме. Те покачиха интензивността на играта“, започна Шави.

„Мисля си, че през първото полувреме контролирахме нещата. Целият сблъсък беше изключително оспорван и равностоен. Има разочарование, въпреки че съперникът ни е може би отборът в Европа в най-добра форма“, добави той.

„Моят отбор успя да се покаже и заслужавахме повече. Имахме нашите голови шансове, но малките детайли бяха срещу нас. Нямахме контрол върху малките моменти и поради тази причина сме аут. Имаме за какво да мислим веднага, но за момента поздравления за Юнайтед“, каза още наставникът на „блаугранас“.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед беше изключително доволен след победата с 2:1 срещу Барселона на „Олд Трафорд“ и класирането напред в Лига Европа. Той коментира представянето на своите футболисти, като сподели, че Фред е имал задачата да неутрализира Френки де Йонг и е трябвало да бъде като комар край него.

„Първото полувреме не беше задоволително. Имахме шансове, но изоставахме ненужно с 0:1. Знаем, че вкараме ли в игра Антони и Гарначо, имаме скорост. Те не се страхуват от никого“, започна нидерландският специалист.

„Брилянтна победа. Щом можем да победим Барселона, който е лидер в Ла Лига с 8 точки преднина, запомнящо се представяне. Ще го помним до края на сезона. Ще ни дава увереност, че можем да печелим големи мачове“, добави той.

„Антони е смел, излиза на терена и е готов да се бори. Фред имаше важна роля както в Барселона, така и днес. Трябваше да спре Френки де Йонг. Трябваше да е като комар, непрекъснато покрай него! Имаме страхотни характери в отбора“.

„Обичаме да играем на „Олд Трафорд“ заради атмосферата. Трябва обаче да играем и като гостим във враждебна среда, където се стараем да държим феновете тихи“, каза още Тен Хаг.