Тен Хаг счупи срамен антирекорд, но пак мрънка

Подготвих отбора добре, но нямаме защитници, заяви мениджърът на Ман Юнайтед

Спорт
12:13 - 07 Май 2024
1342
Тен Хаг счупи срамен антирекорд, но пак мрънка

Освен голямото унижение от загубата срещу Кристъл Палас с 0:4 в срещата от 36-ия кръг на Премиър лийг, отборът на Манчестър Юнайтед трябваше да преглътне и факта, че бе счупен уникален антирекорд от иначе славната история на клуба.

За мениджъра на “червените дяволи” настоящият сезон 2023/2024 стана първата кампания, в която “червените” от Манчестър минават границата от 13 поражения в ерата на Премиър лийг.

Още по-неприятното за Ерик тен Хаг е, че до края на сезона играчите му има да изиграят още три мача и мениджърът може да покори нови и невиждани дъна. Дали това ще се случи, остава да разберем от домакинствата срещу Арсенал на 12-и май (неделя) и Нюкасъл на 15-и май (сряда), както и в гостуването на Брайтън на 19-и май (неделя).

"Това представяне не беше достатъчно добро и аз трябва да поема отговорността за това. Но ще намеря енергия и ще ги подготвя за следващия мач. Имаме девет точки, за които да играем и трябва да се борим за тях", каза Тен Хаг.

„Със сигурност, когато разполагаме с всички необходими играчи, сме много добри. Сега обаче имаме остър недостиг на защитници. Именно заради това отборът изпитва проблеми“, допълни нидерландецът.

"Не можете да обвинявате само един играч, това е отборно представяне. Не се адаптирахме към различните ситуации. Ясно е, че не действахме както искаме, не е достатъчно добре. Винаги има причини, всеки можеше да види защитната ни линия днес, където имахме огромни проблеми. Но в крайна сметка трябва да се справим с тези проблеми и трябваше да се справим по-добре", допълни той.

"Ще продължа да се боря, подготвих отбора по най-добрия възможен начин“, каза Тен Хаг.