Тен Хаг унизи Роналдо

Нямаше на кой друг да дам капитанската лента, обясни мениджърът

Спорт
14:02 - 07 Ноември 2022
2389
Тен Хаг унизи Роналдо

Кристиано Роналдо отдавна не е сред титулярите на Манчестър Юнайтед, но все пак Ерик тен Хаг реши да му гласува доверие в двубоя срещу Астън Вила. Юнайтед обаче се провали и загуби с 1:3, а португалецът остана на терена 90 минути, а дори получи капитанската лента.

След мача обаче Тен Хаг призна, че Роналдо не е бил първи избор за капитан в мача и е получил лентата, защото мениджърът на практика е останал без избор.

В последните мачове обикновено капитан е Бруно Фернандеш, който обаче не игра срещу Вила, а треньорът трябваше да намери друго решение.

"Хари Магуайър остана на пейката, а се знае, че той е нашият първи капитан. Тогава си помислих, че капитанът трябва да бъде Давид де Хеа, защото той е истински лидер, но той е вратар и е далеч от повечето играчи, което не ме устройва. Мислех да дам капитанската лента на Каземиро, но той все още не говори много добре английски, така че в крайна сметка реших да направя Роналдо капитан", каза Тен Хаг.

Така се оказа, че преди Роналдо изборът е бил дори дошлия това лято Каземиро и единствено езиковата бариера е спряла треньора от това решение.