Тен Хаг: Всеки има разочароващи мачове

Спорт
16:47 - 26 Април 2023
1331
Тен Хаг: Всеки има разочароващи мачове

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви, че неговите футболисти са достатъчно издръжливи и ще могат да бъдат на ниво в утрешното гостуване на Тотнъм, макар че само преди три дни трябваше да играят продължения при победата над Брайтън на 1/2-финалите в Купата на Англия.

Нидерландецът подчерта, че тепърва неговият тим трябва да направи следващата крачка в развитието си. Нещо, което феновете на лондончани очакват от своя тим след разочароващата загуба от Нюкасъл с 6:1 през уикенда.

“Нашите играчи са издръжливи. Няма да им е лесно, но могат да го направят. Сега трябва да направим следващата стъпка и да покажем характер в мачове, които не се развиват по най-добрия начин.

Всеки може да има разочароващи мачове, но именно тогава трябва да прояваш качествата си и силен характер, за да отговориш. Но аз съм мениджър на Манчестър Юнайтед, така че не съм в позиция да говоря за тях.

Ние сме на друг етап и трябва да се уверя, че футболистите ни са готови да се изправят утре срещу добър съперник, добри играчи, че са съсредоточени и имат нужната енергия", коментира нидерландецът.

След това Тен Хаг бе попитан да коментира Хари Кейн, който утре ще изведе Тотнъм с капитанската лента, но от доста време е свързван много настоятелно с трансфер на “Олд Трафорд” през лятото.

“Съвсем ясно е влиянието му върху играта на целия отбор, но ние трябва да се уверим, че имаме добър план, както в първия мач. Тогава се справихме добре и утре ще се нуждаем също от добър план. Трябва да се защитаваме като отбор, защото той е много умен играч и не бива да му позволяваме да излиза на ситуации, защото може да окаже голямо влияние върху двубоя,” обясни бившият наставник на Аякс.

Накрая Тен Хаг бе попитан да коментира ситуацията около контузиите в своя тим, като най-сериозен интерес будеше състоянието на Бруно Фернандеш, който бе заменен с травма по време на двубоя в неделя и след това се появиха негови снимки с предпазен ботуш.

"Мартинес и Варан са аут. Трябва да видим състоянието на Бруно Фернандеш, той остава под въпрос. Най-често пазим футболистите и не ги рискуваме, но трябва да спадне отока, за да видим как е. Видяхме, че той изигра цял мач, макар да получи травма през първото полувреме. Утре може би е твърде скоро, но ще видим какви са възможностите. Останалите са добре,” завърши наставникът.