Тен Хаг: Юнайтед е домът на Рашфорд

Клубът има нужда от него и той го разбра, заяви мениджърът на Червените дяволи

Спорт
15:43 - 25 Януари 2023
1519
Тен Хаг: Юнайтед е домът на Рашфорд

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви, че Маркъс Рашфорд играе важна роля в плановете му да превърне отбора в най-добрия клуб в света и призова нападателя да остане на "Олд Трафорд", за да осъществи амбициите си.

Юнайтед за последно триумфира във Висшата лига на Англия през 2013 година и не е вдигал друг трофей, откакто спечели турнира Лига Европа през 2017 година.

Това е най-голямата суша без титла за "Червените дяволи" от 40 години насам, но при Тен Хаг се забелязва значителен прогрес. 

25-годишният английски национал Рашфорд е незаменим титуляр за отбора от Манчестър и е от ключово значение за неговото възраждане.

След завръщането си от Световното първенство в Катар младият централен нападател вкара 9 пъти в 9 мача от английското първенство и по този начин увеличи головата си сметка на 17 попадения във всички турнири.

"Мисля, че той разбира, че Ман Юнайтед е правилният клуб за него, подчерта Тен Хаг. - Също така тук, в този отбор, той играе най-добрия си футбол".

Специалистът бе категоричен, че чрез своите футболни качества Рашфорд може да бъде от много голяма полза за “червените дяволи", а отбора от своя страна ще му помогне да се доусъвършенства и да вкарва още повече голове.

"Той е наясно, че е от ключово значение за нас. Ако искаме да постигнем желаните успехи, ще имаме нужда от него", добави наставникът.