Теодосий Спасов покори Антарктида (СНИМКИ)

Личности
21:00 - 09 Февруари 2020
11476
Теодосий Спасов покори Антарктида (СНИМКИ)

Теодосий Спасов и Християн Цвятков покориха Антарктида. Виртуозният майстор на кавала и китаристът са на българската база „Св. Климент Охридски“ на остров Ливингстън, за да създадат албум с музика от Ледения континент.

Те отпътуваха на 20 януари по покана на проф. Христо Пимпирев, председател на Българския антарктически институт и ръководител на ежегодните полярни експедиции на страната ни.

„Пътуването до Антарктида е сбъдната мечта и за мен, за която смело и тайно съм мечтал. Надявам се, че това отново ще е пътуване към самия мен, както по време на концерта, който изнесохме на платото под връх Калапатар, точно срещу Еверест преди близо 20 години“, сподели Теодосий Спасов пред БНР.

Талантът е част от групата с български музиканти, които през 1996 година изнасят най-високия концерт на планетата, влязъл в Книгата на рекордите Гинес.

Спасов сподели, че няма подробен план за реализирането на музикалния проект на Антарктида, но със сигурност ще запише автентични звуци от най-южния континент на планетата.