Теодосий Спасов представя „Танцът на пингвините“ днес

Филмът представя едномесечния престой на виртуоза на Антарктида

Актуални новини
08:37 - 06 Ноември 2020
1635
Теодосий Спасов представя „Танцът на пингвините“ днес

Филмът „Танцът на пингвините“ влиза в родните кина от днес. Заглавието, представящо едномесечния престой на виртуоза Теодосий Спасов на Антарктида, ще бъде излъчвано в София, Варна, Пловдив, Велико Търново и Разград.

Лентата е продуцирана от българския полярен изследовател и ръководител на всички досегашни 28 български експедиции в Антарктида - проф. Христо Пимпирев, а снимките по него приключват буквално дни преди затварянето на света заради коронавирусната пандемия.

“Танцът на пингвините” е художествено-документален прочит на най-студената точка на Земята от маестро Спасов. Заедно с Християн Цвятков той създава 12 пиеси за кавал и китара, които се превръщат и в първия музикален албум от Ледения континент.

Режисьор на лентата е Ема Константинова, оператор - Румен Василев, носител на наградата “Златна роза” за 2020 г. в категорията операторско майсторство.

“Танцът на пингвините” се посвещава на проф. д-р Лъчезар Цоцорков, който приживе оказва дългогодишна подкрепа на българската антарктическа база и българските антарктически експедиции.