Терор: 3 нападения с нож в Берлин само за ден (снимки)

Повечето нападения са дело на хора от Афганистан и Северна Африка

Новини
19:47 - 11 Август 2024
2140
Терор: 3 нападения с нож в Берлин само за ден (снимки)

Три нападения с нож по улиците на Берлин са регистрирани само за последното денонощие. Статистиката показва осезаем ръст на подобни престъпления в германската столица, съобщава таблоида в."Билд" в неделното си издание.

В събота късно вечерта мъж беше намушкан на входа на метростанция Jannowitzbrücke. Това е третото нападение с нож в Берлин за 24 часа този уикенд. По-рано стана известно за нападение срещу мъж в района на Нойкьолн - жертвата е намушкана с нож във врата. Освен това около 20 души нападнаха двама мъже близо до метростанция "Леополдплац", като единият от нападателите е използвал хладно оръжие.

Окървавеното пространство близо до метростанция "Леополдплац" в Берлин

Берлинската болница "Шарите" наскоро алармира, че през първата половина на 2024 г. лекарите са регистрирали толкова много намушквания, колкото обикновено за цяла година. Според статистиката за престъпността в цялата страна, броят на случаите, при които забранените ножове са били не само носени, но и използвани се увеличава значително. През цялата 2023 г. във Федералната полиция са регистрирани 777 случая на насилие с нож, а през първите шест месеца на тази година те вече са 430.

От установените извършители мнозинство са посочени в статистиката като "негерманци" (миграционният произход не е регистриран). Извършителите, които не са германци, идват главно от Афганистан и Северна Африка (Алжир, Мароко), както и от Полша, Сирия и Турция.

Федералният министър на вътрешните работи Нанси Файзер предлага действия за "допълнително ограничаване на употребата на ножове на обществени места". Файзер заяви пред в "Билд": "На обществени места трябва да е разрешено носенето на ножове с дължина на острието до 6 сантиметра вместо досегашните 12 сантиметра". 

Последният инцидент е от снощи на входа на метростанция Jannowitzbrücke