Терзиев : Ако не се избере председател на СОС до 13 февруари, ще има нови избори

Столичният кмет изрази предположение, че в София може и да бъде обявена грипна ваканция, но чака разпореждане от РЗИ

Новини
19:20 - 28 Януари 2024
4911
Терзиев: Ако не се избере председател на СОС до 13 февруари, ще има нови избори

Ако до 13 февруари не бъде избран председател на СОС, има вероятност за нови избори за общински съветници - това допусна кметът на София Васил Терзиев в първото си телевизионно интервю, след като бе избран. 

„Предизвикателството, с което се сблъскваме, e че интересите на всички заинтересовани страни не съвпадат", оплака се Терзиев и обясни: "За да можем да работим с ГЕРБ трябва те да поемат отговорност за неуспехите на тяхното управление... От друга страна, имаш БСП, която няма мандат от националното ръководство на партията да се коалира на местно ниво и да работи с ПП и ДБ. Имаш и „Възраждане“, които са против каквото и да било решение“.

„Изходът е един – да има разбиране, че трябва всички заедно да намерим решение. Не може докато едните търсят решение, другите да хвърлят камъни по тях. Тъй като всеки от участниците го е страх да бъде обвинен във всички земни грехове, сглобки, червени сватби и прочие, всеки внимава при какви условия би дал подкрепа, но в крайна сметка надделява разбирането, че градът има нужда от работещ общински съвет. Надявам се след още няколко кръга разговори да успеем да се съгласим върху човек, който да застане начело на общинския съвет във временна позиция с ясни цели като приемането на бюджета и ключови доклади“, допълни кметът.

Терзиев изрази предположение, че в София може и да бъде обявена грипна ваканция, но чака разпореждане от РЗИ. "Доколкото знам, вече са запълнени местата в болниците и има предпоставки", допълни той.