Терзиев : Безпринципно се сменят шефове на общински дружества

Столичният кмет се похвали, че чистят, косят и озеленяват

Новини
13:05 - 13 Юли 2024
1717
Терзиев: Безпринципно се сменят шефове на общински дружества

Прекалено голямо решение, направено по един доста безпринципен начин. Така столичният кмет Васил Терзиев коментира смяната на директорите на общински дружества по БНТ. По думите му той и групата на ПП-ДБ-Спаси София се борят в следващите 3-4 месеца да има прозрачни и честни конкурси.

"Афектира всички софиянци. Те гледат към кмета и към администрацията и питат какво става с топлофикация, защо ремонтите са некачествени. Отговорът е, че всички тези 6 дружества, те имат отношение към качеството на живот на всички софиянци и какво се случва с тези няколко милиарда на година, които минават през тези дружества - дали се инвестират за модернизация. Това са нашите пари и когато имаш борба между два лагера - единият казва ние не искаме да ги запазим и това е изключително удобно", каза още кметът Терзиев.

Като положителни неща, които екипът на Терзиев е успял да направи от изборите до момента, той отбеляза:

"Положителни неща, които са свършени - вдигнахме на крака завода за отпадъци, чистим, косим, озеленяваме, борба с графитите, усилия, свързани с дигитализацията. Работим за прозрачността", допълни Васил Терзиев.
Според него проблемът зад организацията на движението от сравнително малък се е превърнел в по-голям такъв.

"За организацията на движение - търсим най-доброто решение, сложно е, всички подцениха докъде ще стигнем. От сравнително малък проблем, тежко политизиран, създадохме по-голям такъв. Решението е малко по-сложно. Това са интелектуални предизвикателства, няма да сложим плътна ограда. Мога да кажа, че не са ме глобили, няма и да ме глобят".