Терзиев след провала на балотажа: Страх ни е от обвиненията в сглобки, заварки и сватби

И второто гласуване за шеф на СОС не успя, Цветомир Петров получи само 26 гласа

Новини
12:40 - 25 Януари 2024
6210
Терзиев след провала на балотажа: Страх ни е от обвиненията в сглобки, заварки и сватби

Балотажът при седмия опит за избор на шеф на СОС не успя. Гласувалите бяха общо 37, недействителните бюлетини бяха 2, като кандидатът на БСП Диана Тонова получи 9 гласа, а фаворитът на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров е с 26 гласа - отново с недостатъчно, за да бъде избран. За да има титуляр, е нужна подкрепата поне на половината съветници, т.е. 31 гласа.     

Отново не успяваме да изберем този толкова важен орган, отново нямаме мнозинство. Това заяви кметът Васил Терзиев, веднага след провала на второто гласуване. 

Всички нас ни питат по улиците кога ще успеем и защо не можем да се справим, разказа Терзиев.

Колкото и да ни е страх, че ще ни обвинят в сглобки, заварки и сватби, най-голямият страх трябва да е от това, че не можем да решим проблемите, заяви кметът. Проблемите се трупат, продължи той.

Като говорим за бял дим, нека да го видим, заяви Терзиев по повод на вчерашните твърдения на Вили Лилков, че днес на "Московска" 33 ще има избран председател. Да продължим конструктивният разговор и до час да успеем да се обединим около фигура, която е консенсусна,за да можем да тръгнем, призова Терзиев.     

Нека да надскочим това предизвикателство, което за седми път не успяхме. Преминахме от апатия и що е това Общински съвет до забава да гледат какво се случва. Неглижират се проблемите на града от нашето неумение да сформираме работещ общински съвет, каза той. 

Трябва да намерим формулата да работим заедно. Надявам се днес по някакъв начин да успеем да я намерим, да придвижим бюджета и тн. Надявам се да сме мъдри днес, изрази надеждата си за добра развръзка столичният кмет.

Снимки: Агнес Методиева