Тежък скандал спря заседанието на Народното събрание

БСП и "Атака" поискаха поименно гласуване на текстовете по размера на минималната пенсия за 2020 г.

Новини
20:33 - 03 Декември 2019
6232
Тежък скандал спря заседанието на Народното събрание

Заседанието на парламента бе прекратено след като депутати от БСП и "Атака" обградиха парламентарната трибуна, предаде агенция "Фокус". 

От двете партии поискаха поименно гласуване на текстовете по размера на минималната пенсия, заложена в бюджета на ДОО за 2020 г. На трибуната първо се качиха Филип Попов, Христо Проданов и Георги Свиленски, след това те бяха последвани от други народни представители от "БСП за България". Към тях се присъединиха и депутати от "Атака".

"Защо те е страх?", попита Свиленски председателстващия заседанието Емил Христов и заяви, че процедурата е вече опорочена. 

"Всеки разбира процедурата по различен начин. В правилника нещата са ясно изписани. Не сте прави", отговори му още председателстващия пленарното заседание Емил Христов. Той посочи, че БСП възпрепятстват пленарното заседание и ги помоли да не го правят. 

От страната на управляващите се чуха възгласи "Червени боклуци", а от БСП се провикнаха "Оставка". Председателстващият заседанието Емил Христов заяви, че ще накаже някого и след това прекрати заседанието.