Тежка катастрофа вкара в болница в Румъния наш рали пилот

Янакиев е бил изваден от мястото си, след като се наложило пожарникари да режат ламарините на автомобила

Спорт
13:00 - 02 Април 2021
3428
Тежка катастрофа вкара в болница в Румъния наш рали пилот

Тежка катастрофа е претърпял българският екипаж Никола Мишев/Янаки Янакиев по време на 50-ото издание на румънското рали „Брашов“. Пилотираният от Мишев автомобил „Пежо 208 R2“ се е забил в каменен мост, а ударът е бил от страната на навигатора му Янакиев, който е претърпял тежки травми.

Инцидентът е станал със скорост от 105 км/час, според показанията на датчиците, монтирани в колата, а румънската федерация по спортен автомобилизъм (ФРАС) е наредила разследване на инцидента.

Янакиев, който е многократен шампион на България в тандем с Димитър Илиев, е бил изваден от мястото си, след като се наложило пожарникари да режат ламарините на автомобила.

Българинът е със счупвания в долната част на двата крака. Янакиев е бил откаран с медицински хеликоптер до окръжната болница в Търгу Муреш, където е опериран. Никола Мишев е излязъл сам от колата, но също е имал болки в краката след тежкия сблъсък.

Самият пилот публикува във Фейсбук информация за инцидента:

„Янаки е в стабилно състояние и контактен, без травми по главата и органите. За съжаление, има счупвания на краката“.

Няколко часа по-късно Мишев написа: „Знам, че питате и се интересувате от състоянието на Янаки. Той днес беше опериран, като според лекарите операцията е успешна и той е в добро състояние. Очакваме още една интервенция в идните дни преди да се приберем в България. За сега всичко върви по план и в правилна посока. Благодаря ви за подкрепата!“.