Тежки боеве в Южна Украйна тази нощ

От руските снаряди са пострадали 11 многоетажни и частни къщи, детска градина, административна сграда, газопровод и електропроводи

Новини
12:11 - 10 Декември 2022
2692
Тежки боеве в Южна Украйна тази нощ

Продължават тежките боеве в източната и южната част на Украйна, предава БНР. Руските сили са атакували тази нощ Украйна с ирански безпилотни самолети-камикадзе, съобщават украински медии. Според командването на ВВС обект на нападението са били южните райони на страната. Две трети от дроновете са били унищожени.

В резултат на руска атака срещу град Никопол са били ранени четирима души, съобщи председателят на Днепропетровската областна администрация Валентин Резниченко. Градът е бил подложен на обстрел с тежка артилерия.

От руските снаряди са пострадали 11 многоетажни и частни къщи, детска градина, административна сграда, газопровод и електропроводи.

Южна Украйна е засегната най-тежко от руските бомбардировки тази седмица, съобщават още властите в страната. В районите на Одеса и Херсон електрическата мрежа е "на практика унищожена" след ударите на 5 декември и работници все още се опитват да възстановят електроподаването. Трудно протича възстановяването и в Харковска и Донецка област.

Украинското правителство прие решения за подготовка на пострадалите региони на страната за зимата.