Тежки преговори оставили Салах на "Анфийлд Роуд"

Спорт
17:09 - 25 Септември 2023
2351
Тежки преговори оставили Салах на "Анфийлд Роуд"

Проучване на Бизнес училището на Харвард разкрива ключови подробности за продължителните преговори на Мохамед Салах с Ливърпул през миналата година преди да подпише новия си договор.

През лятото на 2022 г. Салах навлезе в последната година от контракта си и бе изправен пред важно решение дали да подпише нов договор, или евентуално да напусне клуба.

Крилото бе изиграло поредния си изключителен сезон, вкарвайки 31 гола във всички турнири, като "червените" спечелиха два трофея, загубиха финала на Шампионската лига и бяха на косъм от титлата във Висшата лига.

Бизнес училището на Харвард публикува подробности от своето проучване, като Салах сподели поста в социалните си мрежи в неделя. От тях се разбира, че преговорите между египтянина и клуба далеч не са били лесни.

“Започвам да се опасявам, че може да не успеем да постигнем споразумение за нов договор, Мохамед - последната им оферта все още е много далеч от това, което искаме, казал на Салах неговият агент Рами Абас Исса в телефонен разговор през юни 2022 г.

Проучването показва, че Салах имал пълно доверие на Абас Исса, тъй като е цитиран да казва: "Ние сме партньори. Знам, че той винаги ще прави най-доброто за мен".

Въпреки това египетската звезда била твърдо решена да не губи надежда да обвърже бъдещето си с Ливърпул, като казва на Абас: "Искам да остана в Ливърпул. Но и клубът трябва да покаже, че ме иска”.

В началото на юли 2022 г. Салах най-накрая подписа нов договор с мърсисайдци, който е до 2025 г. Така се сложи край на възможността той да напусне клуба като свободен агент през 2023 г. Египянинът се превърна в най-високоплатения играч в историята на Ливърпул, като получава по 400 000 паунда седмично.