Тежко стана положението за убиеца от Бегово

Новини
22:33 - 05 Декември 2022
4314
Тежко стана положението за убиеца от Бегово

Делата срещу 22-годишния Любомир Петров, обвинен в убийството на жена си Красимир Куковска в пловдивското село Бегово, стават две.

След като процесът срещу него стартира и се проведоха няколко заседания, той беше прекратен заради съмнения в безпристрастността на прокурора Анелия Трифонова, участвала в следствения експеримент като статист. Делото беше върнато на прокуратурата и беше разпределено на Галина Андреева, която повдигна на Петров и второ обвинение - в мародерство, защото след смъртта на Куковска е изтеглил от картата й 4000 лв. 

На проведеното на 13 октомври т. г. в Окръжния съд в Пловдив разпоредително заседание делото отново беше върнато отново на прокуратурата с указания разследването да започне отначало, защото не е ясно в кой точно момент е настъпила "предубедеността на предишния прокурор". Последва протест и  със свое определение от днес Апелативният съд отхвърля този аргумент, но открива друго процесуално нарушение - че не би следвало при ново разглеждане на делото положението на обвиняемия да се влошава с повдигането на ново обвинение.  Според апелативните магистрати материалите за тегленето на пари от сметка на жената би трябвало да бъдат отделени в друго дело. "Щом такива са указанията, ще ги изпълним", заяви прокурорът Галина Андреева.