Тиаго обеща: Ще оставим душите си на терена, за да спечелим Купата

Само от клуба зависи колко дълго ще остана на "армията", заяви новият капитан на армейците

Спорт
13:04 - 29 Април 2021
1293
Тиаго обеща: Ще оставим душите си на терена, за да спечелим Купата

Капитанът на ЦСКА Тиаго Родригес даде специално интервю, в което говори за възстановяването след контузията, както и за предстоящия голям финал за Купата на България срещу Арда на 19 май.

"Вече се чувствам по-добре, вече съм на 100% готов за игра. Скоро стартират мачовете от плейофите, а почти всички ще бъдат на „Българска армия“. Това, което ще ни помогне е да спечелим всички мачове. Трябва да влизаме в мачовете само за победа и да даваме максималното от себе си", заяви Тиаго.

"Единственото, което ни липсва, за да детронираме Лудогорец от шампионския трон, са победите. Трябват ни повече успехи. Смятам, че сме на правилния път. Ще дойде денят, в който ЦСКА ще е шампион и ще падне хегемонията на Лудогорец. Надявам се да съм тук, когато това стане.

"Много е трудно със смените на треньорите, защото всеки наставник е различен. Трябва да се адаптираш при всяка една промяна. Ние сме професионалисти и това ни е работата. Всички бяхме изненадани от смяната на Бруно Акрапович, но това не е въпрос, който записи от нас. Ние работим с човекът, който е тук в момента. Трябва да мислим само напред.

Любо Пенев изглежда много по-опитен. Повече неща е преживял вече. Играл е за ЦСКА и срещу ЦСКА. Представял е този клуб като играч. Обича много отбора", допълни португалецът.

"Уникално е чувството е да си капитан в този голям клуб в България. Най-важното е отборът какво ще прави. Капитанството е отделно нещо, което не искам на всяка цена. Скоро идва и финалът за Купата на България. Просто трябва да вкарваме голове. Това е рецептата. Финалите са направени, за да се печелят. Не мисля още за това как вдигам трофея. Важното е да спечелим. Няма значение кой е капитан", каза още пред dsport.bg Тиаго Родригес.

"Много по-различно е с фенове на трибуните. Тук хореографиите са много красиви. Помагат много на отбора. Това се видя и в мача срещу Левски. Ние сме изморени, схванати, но когато феновете започнат за пеят това е допълнителна сила. Феновете на Гимараеш, където също съм играл, са също толкова темпераментни", призна той.

"Чувствам се много добре тук. Имам още една година договор. Това зависи от ЦСКА дали ще подновят договора или не. Ако върна времето назад и пак е 2017 година, бих подписал пак с ЦСКА. Няма съмнение в това", сподели капитанът на армейците.

"Продължавам да мисля, че българският е труден. Сега е още по-зле. За финал искам да кажа на феновете ни: "Подкрепяйте ни, ще оставим душата на терена за тази купа!", завърши Тиаго.