Тибо Вион: Странно е, че в провинцията ни подкрепя повече публика

Футболистите трябва да излизат мъртви от терена, заяви френският футболист на ЦСКА

Спорт
16:41 - 25 Октомври 2022
2275
Тибо Вион: Странно е, че в провинцията ни подкрепя повече публика

Пословичен с борбеността и агресивността си на терена, поливалентният футболист на ЦСКА Тибо Вион е от онези войници, които оставят всичко на терена. Извън терена е винаги позитивен, скромен и готов да оправи деня ти с усмивка и любезна дума.

„Когато изляза след мач, трябва да усетя, че съм дал всичко от себе си. Трябва да се чувствам мъртъв“ е цитатът, който може би най-добре описва приноса на Вион в ЦСКА.

„От началото на сезона повечето ни мачове бяха домакински. Понякога е по-лесно да играеш у дома и по-тредно като гост. Сега ни чака серия от мачове като гост Трябва да се подготвим много добре, защото това са най-важните ни мачове преди почивката“, каза футболистът относно двубоите на „армейците“ от началото на сезона.

Той говори и за последните два двубоя на ЦСКА: „Мачът срещу Ботев Пловдив беше много труден. За да бъдем усспешни, трябваше да спечелим и срещата с Ботев Враца. Подготвихме се много добре, защото знаем, че в България няма лесен съперник и винаги трябва да се подготвяме на 100%. Мисля, че заслужихме да спечелим. Когато сме гости, всички отбори, които играят срещу ЦСКА, са много агресивни. Нямаме лесен мач, така че трябва да се подготвяме много добре – независимо дали играем у дома, или навън. Най-важното са трите точки. Страхотно е, когато феновете са на стадиона. Тяхната подкрепа влияе добре на енергията ни и на отборния дух. Страхотно е и когато печелим такива мачове за тях“.

„Не разбирам това, че когато играем в София, няма толкова много хора на стадиона, но когато сме гости, винаги е пълно. Може би феновете на ЦСКА са и извън София, но е страхотно, когато играем пред пълни трибуни“, призна си французинът.

„Винаги сме уверени, но когато печелим повечето си мачове, придобиваме още по-голямо самочувствие. Трябва да продължим по този начин, за да завършим добре първата част от сезона и на почивката да сме първи. Трябва да мислим мач за мач. Сега играем срещу Арда и мислим само за този мач. Не мислим за следващия. Просто трябва да печелим всеки мач. Мисля, че за момента се справяме добре. Трябва да продължим по този начин. Не сме свършили и половината от работата. Трябва да побеждаваме по този начин до почивката, а след това имаме два месеца да се подготвяме за следващия полусезон“, коментира той за духа на отбора.

Вион изрази възхищението си от работата със Саша Илич.

„Саша Илич е добър треньор. Това е треньорът, от когото ЦСКА се нуждае. Той има силен характер. Няма много опит като треньор, но има огромен опит като играч. Играел е много и големи мачове голям клуб. Това е добре за нас, защото може да ни помага в различни ситуации. Това е треньорът, от когото ЦСКА има нужда, за да сме на топ ниво.“

„В тази схема ми харесва да играя като халф-бек, защото в последния ми клуб преди ЦСКА, играех там. При един от първите ми треньори тук играхме тази система и отново бях на същата позиция. После дойде друг треньор и ме сложи в средата и също ми хареса. На тази позиция мога да тичам много, има повече единоборства, харесва ми и там“, каза той относно позициите си на терена.

„Едно от най-силните ми качества е енергията на терена. Когато изляза след мач, трябва да усетя, че съм дал всичко, трябва да съм мъртъв. Наистина го вярвам и мисля, че всеки играч трябва да бъде по този начин. Да, всеки може да направи грешка, но това не е проблем, това е футболът, но за ЦСКА откъм манталитет трябва да си борбен“, каза Вион относно качествата, от които един играч се нуждае в ЦСКА.