Тибо Вион увери: Ще играем много по-атакуващо със Стипич

Спорт
11:19 - 19 Юли 2024
514
Тибо Вион увери: Ще играем много по-атакуващо със Стипич

"Готови сме. Представихме се добре по време на подготовката, изиграхме седем контроли и спечелихме всяка от тях. Всичко това е важно за увереността ни, защото нека не забравяме, че имаме нов треньорски щаб. Разполагаме и с много млади футболисти. Така че най-важното за нас е да сме добре подготвени тактически и физически и да започнем кампанията по възможно най-добрия начин", заяви универсалният футболист на ЦСКА Тибо Вион.

"Томислав Стипич е треньор, който изисква от нас да бъдем по-агресивни и да пресираме високо противника. Също така да доминираме при владението на топката и именно това бяха основните аспекти, над които наблегнахме в подготовката. По време на контролите всички видяха, че в момента, в който изгубим притежанието, упражняваме контрапреса. Смятам, че ще изглеждаме много по-атакуващо под негово ръководство. Записахме добри резултати, но знаем, че двубоите в първенството са коренно различни и искаме да покажем същото лице и срещу Лудогорец.

Не мисля, че Стипич трябва да прави кардинални промени. След разочарованието в края на миналия сезон и пропуснатите шансове за Купата на България за нас най-важно беше да дойде тази пауза, в която да изчистим мислите си и да започнем на чисто. Естествено, когато дойде нов треньор с нов екип, е нормално да има различни изисквания към нас. Но вярвам, че имахме нужда именно от това, за да започнем новия сезон подобаващо.

Освен всички изходящи и входящи трансфери в отбора дойдоха и много млади играчи. Смятам, че вече сме добре запознати с качествата им. Част от новите футболисти се присъединиха малко по-късно, но имахме достатъчно време преди първия официален мач, за да се опознаем и да знаем с какво разполагаме", сподели французинът в "Домът на футбола".