Тифозите на Интер благодариха на миланиста Кяер

Датският капитан получи благодарности, че се е притекъл на помощ на Ериксен

Топ
18:13 - 14 Юни 2021
4389
Тифозите на Интер благодариха на миланиста Кяер

Уважаеми родители, от днес не опитвайте да направите от децата си следващия Меси или Роналдо. Опитвайте се да им помогнете да приличат повече на Симон Кяер".

Едва ли допреди няколко дни датският национал Симон Кяер би попаднал в едно изречение с големите звезди във футбола. Просто защото спортните му постижения не са от такава величина. А често спортът е поле, което ражда много герои най-вече заради успехите им.

С действията си в събота вечер Кяер показа, че заслужава да бъде пример за подражание. Централният защитник спечели уважението на хиляди по света заради реакцията си при инцидента със своя съотборник Кристиан Ериксен по време на мача с Финландия.

Ериксен получи сърдечен арест и падна на земята. Тогава Кяер му оказа първа помощ - нещо, което според специалисти е спасило живота на полузащитника.

След това Кяер и останалите футболисти на Дания, плътно застанали рамо до рамо, направиха своеобразен щит около Ериксен и лекарите на терена. Капитанът на датчаните се отзова, за да окаже подкрепа и на жената до Ериксен - Сабрина Квист Йенсен.

Обикновено спортът ражда своите герои в края на турнирите, когато се раздават медалите и се отличават най-добрите. Този път е различно - европейското видя своя пример за подражание още във втория ден.

Селекционерът на Дания Каспер Хюлманд даде своето обяснение.

"Смятам, че получихме напомняне за това кое е най-важното в живота. А именно да имаме човешки отношения."

"Имаме група от футболисти, които не мога да похваля достатъчно, не мога да намеря необходимите думи. Няма как да съм по-горд от тези хора, които се грижат един за друг в момент, в който толкова близък приятел е в опасност", заяви специалистът.

Сега в центъра на вниманието са Ериксен и Кяер, които играят в отбори с голямо съперничество помежду си - "Интер" и "Милан". Събитията от събота обаче показаха, че противопоставянето на терена е едната страна на спорта, но по-важната е свързана с човечността, характера и волята.

"Капитан и герой - Симон Кяер", заяви журналистът от "Скай спортс" Анджело Манянте. Той поздрави датския капитан за действията му спрямо Ериксен и спрямо Сабрина Йенсен.

Според медиите в Италия в "Милан" ще обсъждат възможността Кяер да стане капитан на отбора.

До момента Кяер не е говорил по темата. Италианският журналист Франко Ордине цитира хора от "Милан", според които защитникът е казал, че се чувствал емоционално и физически изтощен все едно е пробягал маратона в Ню Йорк.

"Това е нещо, което ще се помни дълго време", каза Ордине за поведението на привържениците на "Интер" и "Милан" и за проявите на взаимно уважение помежду им след инцидента.

В социалните мрежи запалянковци на "нерадзурите" благодариха на Кяер за помощта и подкрепата към Ериксен.

Мениджърът на Ериксен заяви, че полузащитникът е в настроение, шегува се, но му предстоят задълбочени изследвания.