Тифозите на Интер искат оставката на Конте

Клубът обяви загуби в размер на над 102 милиона евро

Спорт
17:28 - 27 Ноември 2020
1282
Тифозите на Интер искат оставката на Конте

Феновете на Интер призоваха треньора на тима Антонио Конте да се махне от клуба. В последните дни в социалните мрежи привържениците на "нерадзурите" не спират да използват хаштага #ConteOut, което ясно показва, че те искат сериозна промяна начело на любимия си отбор.

Както е известно Интер загуби домакинството си на Реал Мадрид и са на крачка от изхвърчането от Шампионска лига. "Нерадзурите" се намират на последно място в своята група с едва 2 точки, което означава, че те може и да не успеят да се класират за Лига Европа.

Според вестник "Кориере дела Сера" Конте няма никакво намерени да напуска Интер, но това може и да не зависи от него, тъй като "нерадзурите" са известни с това, че бързо губят търпение към треньорите си.

През последните 43 години едва трима специалисти са успели да се задържат на скамейката за повече от два сезона - Еугенио Берселини, Джовани Трапатони и Роберто Манчини.

В същото време Интер обяви загуби от над 102 милиона евро за изминалата фискална година. Също така приходите на "нерадзурите" са имали много рязък спад, като са намалели с 45 млн. спрямо предната година.

Една от основните причина за финансовото състояние на Интер е глобалната пандемия от коронавирус, която доведе до затваряне на стадионите. Това от своя страна се отрази в огромни загуби на пари от билети и други постъпления.

"В ситуацията на световен спад в икономиката успяхме да се обединим върху плановете за растеж на Интер. Те се основават върху това да направим световен бранд. Идеята е да се разработи нова бизнес визия, която да се фокусира върху младите хора", пък заяви президентът на Интер Стивън Жан.