Тихомир Безлов: Атаката срещу премиера е отмъщение с арабски привкус

Това е увертюра на предизборната кампания, смята анализаторът

Новини
09:53 - 29 Юни 2020
2938
Тихомир Безлов: Атаката срещу премиера е отмъщение с арабски привкус

"Това е увертюра на предизборната кампания или отмъщение с арабски привкус. Едната хипотеза е, че  атаките идват от Васил Божков". Това заяви анализаторът Тихомир Безлов по bTV.

Основният проблем е какви са щетите спрямо електората, каза Безлов. Той коментира и скандала в ГДБОП - ключова структура с доста сериозно сътресение. Там има и много политически сблъсъци, много политика има за тези 30 години в ГДБОП, коментира Безлов.

"Два са изводите - как е стигнал този човек до това ниво, не мисля, че е имало чадър върху него, е мнението на експерта. Това са опитни хора които участват в "специални отношения", каза Безлов за арестуваните служители на службата. И допълни, че полицаите са под тежък натиск, техните семейства са подложени на натиск от криминалния свят по света. Той припомни, че службата е имала добри постижения. Няма достатъчно добри механизми за контрол върху тези служители, е мнението на Безлов.

Вчера по искане на спецобвинението Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста арестуваният шеф на отдел "Наркотици" в ГДБОП Цветан Панков и шефът на сектора за борба с наркотиците Кирил Ванков.

Според обвинението от години Панков и Ванков са осигурявали чадър на групи за разпространение и трафик на наркотици срещу пари.