Тирана не спа, цяла нощ жестоки сблъсъци между фенове на Рома и Фейенорд

Спорт
11:56 - 25 Май 2022
3445
Тирана не спа, цяла нощ жестоки сблъсъци между фенове на Рома и Фейенорд

В нощта преди финала на Лигата на конференциите между Рома и Фейенорд в Тирана избухнаха ожесточени сблъсъци, при които нидерландски фенове нападнаха местен мъж и раниха 10 полицаи, съобщиха властите.

Осем фенове на Фейенорд са били арестувани за това, че са пребили със стол албанец, когато той е изразил подкрепата си за отбора на Рома, и се е наложило той да бъде откаран в болница, се казва в изявление на полицията.

Група от около 200 фенове на Фейенорд също се сблъска с полицията, докато се опитваше да стигне до района, където се намираха феновете на Рома.

Привържениците на италианския клуб също нападнаха органите на реда с пръчки и камъни.

"Десет полицейски служители бяха ранени, а един полицейски автобус беше повреден от тези "актове на насилие", заяви полицията.

Съперничещи си фенове влязоха в сблъсъци на най-малко три места в Тирана, информира репортер на АФП.

Общо 60 привърженици на двата отбора са били арестувани, съобщиха от полицията.

Въпреки че мястото на провеждане на финала в сряда - Националната арена в Тирана - е с капацитет от само 21 000 места, се очаква общо около 100 000 фенове на двата отбора да дойдат в албанската столица за мача.

Според местните власти феновете ще бъдат разделени в отделни фен зони и ще могат да гледат финала на гигантски телевизионни екрани.

Преди инцидентите албанската полиция съобщи, че е разположила 2 000 служители, за да гарантира, че мачът ще бъде "превърнат в празник".