ТисенКруп получи зелена светлина за преструктурирането си

Планът предвижда и съкращаване на 6000 работни места

Новини
15:44 - 12 Май 2019
1851
ТисенКруп получи зелена светлина за преструктурирането си

Влиятелни членове на надзорния съвет на германския стоманен гигант ТисенКруп (ThyssenKrupp) дадоха на изпълнителния съвет одобрение за планираното радикално преструктуриране на групата, което наред с другото предвижда съкращаване на 6000 работни места, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Комисията по стратегии, финанси и инвестиции на надзорния съвет "единодушно одобри препоръките на изпълнителния съвет за преструктуриране на групата", се посочва в комюнике на ТисенКруп, чиято централа се намира в град Есен, в западната част на страната. Това включва и "основно споразумение между изпълнителния съвет и синдиката на работниците от стомана И Ге Метал (IG Metall) за стратегическото преустройство на групата". Това споразумение регламентира основните принципи и рамката "за отговорното прилагане на новата стратегия", се допълва в изявлението, без да се дават подробности.

Следващата стъпка е заседание на целия надзорен съвет, на което плановете за преструктуриране ще бъдат представени за одобрение на 21 май.