Тите обяви състава на Бразилия

Фирминьо е аут от списъка, но там е ветеранът Дани Алвеш

Спорт
11:07 - 08 Ноември 2022
2031
Тите обяви състава на Бразилия

Селекционерът на бразилския национален отбор по футбол Тите обяви списъка от 26 играчи, на които ще разчита на световното първенство в Катар от 20 ноември до 18 декември.

Сред избраниците му попадна 39-годишният десен бранител Дани Алвеш. Защитникът, който играе за мексиканския УНАМ, е една от големите изненади в тима, но явно Тите е преценил, че със своите 125 мача за "селесао" неговият опит ще бъде безценен.

Бившият играч на Барселона дебютира на световни първенства през 2010 година в ЮАР. Той игра и на световното в Бразилия през 2014 година, но пропусна Мондиала в Русия преди четири години заради контузия.

В състава за Катар обаче не попаднаха нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино, който доскоро бе неизменна част от титулярния състав на бразилците, както и колегата му в атака Габриел Барбоса.

Само преди дни Габигол изведе Фламенго до втора трофей от Копа Либертадорес в рамките последните три години. В списъка на Тите не е и нападателят на Палмейрас Ендрик, който е смятан за новия голям талант на южноамериканския футбол.

Въпреки липсата на тримата, атаката на Бразилия няма да изглежда по-малко впечатляващо. По терените в Катар футболните фенове ще видят играчи като Неймар, Винисиус, Антони, Габриел Мартинели, Габриел Жезус, Рафиня и Родриго.

Пълен списък от играчи на Бразилия за световното първенство по футбол в Катар:

Вратари: Алисон (Ливърпул), Едерсон (Манчестър Сити), Вевертон (Палмейрас)

Централни защитници: Бремер (Ювентус), Едер Милитао (Реал Мадрид), Маркиньос (Пари Сен Жермен), Тиаго Силва (Челси)

Бекове: Алекс Сандро (Ювентус), Алекс Телес (Севиля), Дани Алвеш (УНАМ Мексико Сити), Данило (Ювентус)

Полузащитници: Бруно Гимараеш (Нюкасъл), Каземиро (Манчестър Юнайтед), Евертон Рибейро (Фламенго), Фред (Манчестър Юнайтед), Лукас Пакета (Уест Хям)

Нападатели: Антони (Манчестър Юнайтед), Габриел Жезус (Арсенал), Габриел Мартинели (Арсенал), Неймар (Пари Сен Жермен), Педро (Фламенго), Рафиня (Барселона), Ричарлисон (Тотнъм), Родриго (Лийдс), Винисиус Джинуър (Реал Мадрид).