Тити Папазов: Няма война между Левски и ЦСКА в баскетбола

Спорт
12:09 - 17 Ноември 2022
1537
Тити Папазов: Няма война между Левски и ЦСКА в баскетбола

Президентът на баскетболния отбор на Левски Константин Папазов увери, че в баскетбола няма война между "сини" и "червени". Както е известно, в понеделник от 19:00 часа предстои първото Вечно дерби от 13 години насам, преди което двата лагера дадоха съвместна пресконференция в Пресклуб "България".

"Най-важното е, че това рано или късно щеше да се случи. Лятото говорих с Цветомир Найденов и той ми каза, че ще помогне на ЦСКА. Успяхме да ни има и нас, най-вече благодарение на изключителния компромис на играчите. Искам да се разбере - не мога да коментирам другите спортове. Между Левски и ЦСКА в баскетбола няма война. Има огромно дългогодишно приятелство.

Ако си спомняте 94-а година Росен Барчовски беше първи треньор. Ние сме безумно близки и ние искаме да покажем, че в тази дивотия и съсипана от простачество държава, това няма да ни повлияе на нас. Ние ще покажем какво значи спортното съревнование между Левски и ЦСКА. Много скоро Левски и ЦСКА ще имат общ спонсор. Убеден съм. Мисля, че ще бъде доста скоро. Ние ще имаме общ спонсор. Ние ще бъдем бялата лястовица и бялата сова.

Най-важното е да няма война между нас. Искаме да дадем пример.

Левски е на 100% подсигурен. Днес е 79-и ден откакто отборът тренира. Финансово отборът е обезпечен за този календарен сезон. Аз имам личен проблем, че съм от 28 години със сериозно присъствие с баскетбола. Освен огромната ми амбиция, аз държа много на думата си. Ние сме шампиони по морал", заяви Папазов.