Тити Папазов: Влизане в групите ще освободи Левски психически

Спорт
17:13 - 23 Август 2023
2294
Тити Папазов: Влизане в групите ще освободи Левски психически

Отборът на Левски ще се изправи срещу Айнтрахт (Франкфурт) в плейофа в Лигата на Конференциите. Първият мач е на 24 август (четвъртък) от 20:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Преди това президентът на баскетболния Левски Константин Папазов сподели очакванията си за тези мачове между двата отбора и проблемите с агитките. 

"Левски с много любов е спасен от своите фенове през 2020-а година, за да стигне до тук. Три години по-късно награда за тези фенове, награда за волята на Наско (б.р. Наско Сираков). Няма отбор, който да не се радва на своите приходи от Европа - от участието в Европа, телевизионни права, както това, което ти дава УЕФА, приходите от билети.

Сигурно го гледам от моята камбанария, но аз съм убеден, че отборът в Европа, който най-много ще се радва на това, което се случва и на който най-много са му необходими тези средства, това е отборът на Левски. Това е награда за всичко, което се е случило до ден днешен.

Не случайно вкарахме гол и в последната минута, стадионът е пълен, когато се очакваше, че едва ли не свършва светът. Април месец мислихме, че свършва светът, светът не може да свърши никога за Левски, защото Левски затова е със слоган - "Левски е вечен". Не съм го измислил аз, измислило го е времето. Сега, от позиция на това е нормално да мечтаем.

Едно влизане в групите, колкото и да не е подчинено на никаква спортно-техническа логика, ще освободи Левски от най-голямото бреме, а това е финансовото бреме - задълженията към държавата.

Левски много иска това да се изчисти и ще го направи, когато има възможност. Освен финансовото бреме, това е и имиджово бреме. Левски трябва да бъде за пример. Просто има моменти, в които наистина не можеш, започваш и попадаш в един кошмар през май месец 2020 година, за да стигнеш до тук много по-бързо отколкото сме очаквали. Това е от Господ награда за хората.

Ок, за волята на Наско безспорно, но за волята на хората, които от 1 февруари, когато замина Божков, истински спасиха отбора си. И затова се надяваме извън чисто аналитичните спортно-технически елементи, защото ако техният централен нападател струва 100 млн., то той няма да може сам да бие Левски, но това обуславя предимството на отбора на Айнтрахт.

Обаче Левски е побеждавал Щутгарт, големи български отбори са побеждавали европейски колоси, така че не е невъзможно.

За да постигне някакъв успех, човек трябва да вярва в него и това е смисълът на спорта. Реално, парите са определящи до голяма степен, не на 100%, но с по-големи пари можеш да правиш по-добра селекция, обаче Левски има нещо, което никой друг няма".